De foto is uit 1998 en vanuit ons favoriete vakantieland Spanje, ditmaal Pineda de Mar.

Vraag 1: Vertel wie je bent en wat je kwijt wilt van je zelf en je familie!

Jos en Ingrid: wij zijn Jos en Ingrid, 60 en bijna 58 jaar oud en woonachtig in Groesbeek nabij Nijmegen. Wij hebben twee kinderen, Desiree 31 jaar oud en Brian 28 jaar oud.
Ook een hondje van bijna 14 jaar oud, Aliya. Daar houden we net als van de kinderen heel veel van.

Vraag 2: Heb je een baan?

Ingrid: heeft ruim 15 jaar gewerkt in de catering en daarna ruim 12 jaar op het secretariaat van een kinderopvang, Na een aantal jaren zonder werk geweest te zijn (maar wel heel druk met mantelzorg) sinds 2 jaar schoonmaakster op een basis school.

Jos: begonnen bij Digital Equipment in Nijmegen en daar ruim 14 jaar gewerkt, Van 1997 tot aan 2006 zelfstandige geweest.                                     Nu ruim 16 jaar in dienst bij Sogeti, dienstverlener op het gebied van automatisering en testen.

Vraag 3: Hoe ben je er toe gekomen om te gaan sjoelen?

Sinds 1980 sjoelen Ingrid en Jos. Halverwege de tachtiger jaren begonnen met de Nijmegen Wijchen Sjoel Combinatie en niet veel later met Sjoel Federatie Oost Nederland. Natuurlijk niet alleen, maar in samenwerking met anderen. Naast besturen heeft Jos ook de automatisering bij deze twee organisaties op zich genomen. Begin 2000 heeft Jos de eerste bestuursperiode gehad bij de ANS. Vanaf 2008 is Jos voorzitter
van de ANS waar hij augustus 2023 mee gaat stoppen.
Ingrid vervult nu bijna 25 jaar de functie van het bondsbureau van de ANS.

Vraag 4: Buiten het sjoelen heb je dan nog andere hobby’s?

Jos: hardlopen, spelletjes en al bijna 40 jaar volger van Formule 1. Ook nog dagelijks leren in de automatisering wat ik als een hobby beschouw.
Ingrid: lezen, puzzelen, spelletjes en koken/bakken.

Vraag 5: Hou je van muziek?

Wij houden beiden van muziek. De smaak is heel breed. Er is niet veel waar wij niet van houden, maar het meest houden wij van de jaren 80 muziek.

Vraag 6: Wat vind je van het hedendaagse leven?

Beiden zijn wij opgegroeid in een volksbuurt en daar was sociale controle ruim aanwezig en dat was GEEN negatief begrip.                                                          De maatschappij is erg egocentrisch geworden: “ikke, ikke en de rest kan …”

Vraag 7: Ga je wel eens op vakantie?

Voor Corona gingen wij bijna ieder jaar naar Spanje, de laatste jaren naar Zuid Spanje.
Mooi land en mooi volk. Wij voelen ons daar echt thuis.

Vraag 8: Als je een grote prijs zou winnen, wat zou je daar mee gaan doen?

Zorgen dat de kids goed achterblijven en met de rest helpen in Groesbeek. Armoe is dagelijks om ons heen, dus daar zouden we dan wat mee doen.

Vraag 9: Als je op de plek zou zitten van de koningin, wat zou je doelstelling zijn!

Opstappen want het is alleen een ceremoniële functie.

Vraag 10: Hou je van humor?

Wij houden beiden van humor en lachen. Jos kan daarbij wel eens sarcastisch uit de hoek komen, maar wie hem kent weet dat dit niet zo is.                          Ook op TV het liefst kijkend naar comedy’s en dergelijke, want van het nieuws word je wel heel depressief.

Vraag 11: Tenslotte, heb jezelf nog iets toe te voegen wat hier niet gevraagd is en dat je kwijt wilt?

Jos: ik zou graag willen dat onze sjoelers het voorbeeld geven aan de rest van Nederland en niet doen zoals de rest.                                                            Daarmee bedoel ik niet lopen klagen en zeuren, maar genieten van de leuke en mooie dingen hoe klein deze soms ook zijn.
Verder wens ik iedereen alles toe wat ze anderen toewensen. Dat zorgt er wellicht voor dat ze meer nadenken!