Op zaterdagavond 6 mei werd de slotavond gehouden van onze club. We hadden besloten om te gaan joker sjoelen op de verbeterde Heemskerk bakken. En er werd fantastisch op deze bakken gescoord, waarbij Tim van Tiem wel de show stal met een score van 1476. Hij begon met 2 x 146 en daarna 8 x 148, heel bijzonder. Maar het kan nog beter, want hij heeft geen 152 kunnen scoren.

Straks zal je een staatje kunnen zien van de scores die konden worden achterhaald met de scores voor dat er een joker werd ingezet. Daarmee zie je dat de Heemskerk lekker sjoelt. Veel sjoelende mensen die stonden te genieten van hun scores die weer een normaal aanzien gaven. Zijn de Heemskerk bakken nu te gemakkelijk? Zou het niet zeggen! Voor dat ongeveer 40 jaar geleden de schijven werden veranderd, het sjoelen zou toen ook te gemakkelijk zijn, sjoelden vele ook op dat niveau. Maar dat gold misschien voor de toppers, maar niet voor de lagere sjoelers. Toen in 2017 ook nog eens sjoelbakken van Schilte met nieuwe bodems (ander hout soort) was het helemaal niet prettig meer voor vele sjoelers.

Na het joker sjoelen, hieronder een paar briefjes afgebeeld,

kregen we de prijsuitreiking.

Eerst van de competitie en daarna van het Joker sjoelen.

In de B-klasse werd Conny Offerman kampioen, Zij behaalde 337 punten.

De tweede plaats was een spannende strijd geworden tussen Pleun van Verseveld en Diny Bosman , die werd gewonnen door Pleun met 2 punten verschil. Score Pleun 322 en Diny 320 punten.

In de A-klasse was het maar zes punten verschil tussen de nummers 1 en 2. Het was Pia Mulder die aan het langste eind trok en 1ste is geworden met 303 punten. Jacob van 't Hof moest het met een tweede plek doen met 297 punten.

De derde plaats was een ander verhaal die ging tussen Wijnand Springin'tveld, Mirjam van den Berg, Theo van Leijden en Pim van der Meer. Het was Pim die deze 3e plaats inpikte met een totaal van 288 punten.

In de Hoofdklasse waren de nummers 1, 2 en 3 alle lange tijd op de ranglijst te zien.

Tim van Tiem bekroonde een top sjoel jaar met 341 punten en was al lange tijd onaantastbaar.

De tweede plaats was voor Iko van Elburg die met een gepaste aantal punten 316 achter Tim eindigde. De 3e plaats was voor Cock Tukker met 283 punten.

Clubkampioen bij de dames is het wederom Petra Houweling geworden met een gemiddelde van 136,66.

Bij de Heren was het Tim van Tiem met een prachtig gemiddelde van 141,40.

Al met al was een het een mooi seizoen met moeilijke bakken, voor de meeste, maar een mooi einde met heerlijke sjoelende bakken.