Zaterdag vroeg in de morgen om kwart over 7 stonden Marja en ik klaar, we zouden opgehaald worden door Theo van Leijden onze chauffeur van deze dag. Daarna gingen we ook Sjaak Siebeling ophalen en gingen we richting Drenthe naar Klazienaveen. Daar werd het koppeltoernooi gehouden van sjoelclub Brikkenmikkers. Na een voorspoedige rit van ongeveer 2 uur kwamen we daar mooi ruim op tijd aan, want de wedstrijd zou om 10 uur beginnen. Dus eerst tijd voor een bakkie koffie.

We waren best wel nieuwsgierig hoe er gespeeld zou worden. Bij ons eigen koppeltoernooi sjoelen we 3 series van 10 bakken. Allemaal tegelijk en je gaat van bak tot bak met hetzelfde koppel. Ook zijn er verenigingen die 2 x 15 bakken spelen en doorschuiven met hetzelfde koppel. Bij de Brikkenmikkers ging het anders. We gingen wel 4 x 10 bakken sjoelen. Maar ook de speelwijze was een andere opzet. Je sjoelde als koppel 10 bakken achter elkaar en 1 persoon van een koppel ging jureren. Bij ons was dat Theo en ik, dus Marja en Sjaak hadden vrij. Op ons briefje stond dat we eerst moesten sjoelen dus konden we meteen aan de bak. We moesten best wel wennen aan de bakken denk ik, want de score in de eerste ronde was niet best. Sjaak en Theo scoorde slechts 976 en Marja en ik nog slechter 931. Dat leverde een klassering op van ons een 13e plaats en Sjaak en Theo een 10e plaats.

De tweede ronde was het de zaak om maar eens de 1000 te proberen te halen, maar eerst moesten we jureren, dus waren Theo en ik vrij. Theo ging daarom maar even de enorme grote sjoelbak uit proberen.

We gingen dus voor de 1000 de tweede ronde. Marja en ik wisselde van positie, ik ging voorgooien en zij ging het afmaken. Beide koppels haalde dit wel, maar het was bij Marja en mij maar net aan, het was moeilijk sjoelen. Uiteindelijk behaalde we 1017 punten. Sjaak en Theo deden het wat beter 1051 punten. Ze stegen daarmee naar de 4e plaats en wij stegen maar 1 plekje namelijk de 12e plaats.

Op naar de derde ronde met de goede instelling we gaan het beter doen. Dit resulteerde met een score voor Sjaak en Theo van 1063 en klommen daarmee zelfs naar de 3e plaats. Wij konden het maar niet helemaal goed krijgen maar hadden uiteindelijk toch weer een hogere serie, slechts 6 punten meer namelijk 1023.

Toen op naar de verrassende vierde ronde, we kregen nog een kans om eens een goede serie neer te zetten. Sjaak en Theo moesten hun plek proberen vast te houden om in de prijzen te vallen en wij om ons zelf toch een goed gevoel te geven. Nou in beide gevallen lukte dat. Sjaak en Theo scoorden 1049 en pakte daarmee de 3e plaats. Marja en ik scoorde een prachtige 1123 en belande daarmee op de 4e plaats en tevens was dat de hoogste score in onze klasse.

Daarna natuurlijk de verloting en de prijs uitreiking. Marja had lootjes gekocht en won daarmee een tas boodschappen en Sjaak en Theo gingen met een rollade als 3e prijs naar huis.

Met een enorm compliment voor de Brikkenmikkers die het toernooi goed en strak hadden georganiseerd. Dat had onze voorzitter Sjaak de ingeving gegeven om toen hij met de prijsuitreiking naar voren moest de microfoon te claimen om de sjoelvereniging hiermee een compliment te geven aan de organisatie, maar natuurlijk ze ook uit te nodigen om op ons koppeltoernooi op 7 november 2015, de slimmerd! Hij memoreerde dan ook ‘Dat het koppeltoernooi zeer geslaagd en gezellig was, zeer voor herhaling vatbaar’ en wachtte enkele seconde ‘Om ook naar ons koppeltoernooi te komen volgend jaar.’

Hier konden ze dan ook zeer om lachen en wie weet! Maar het was er ook aangenaam te vertoeven en zeker gezellig.

We hadden ook besloten om naar afloop ergens te gaan eten. Eerst stuurde Theo ons weer veilig naar Aalsmeer en gingen we daarna lekker naar de chinees in Vrouwentroost.