Harm Zoutman

 
1)       Vertel wie je bent en wat je kwijt wilt van je zelf en je familie!
 
Ik ben Harm Zoutman, geboren 5 september 1964 te Winschoten.
Mijn ouders hadden een binnenvaartschip waarmee ze de kost verdienden.
Met name in heel Nederland en het westen van Duitsland.
Ik woon samen met Jannie Tulp en we hebben 2 lieve dochters: Anna Carina (1998) en Janine (2000). We wonen in de mooiste stad van Nederland: Groningen!
 
 
2)       Heb je een baan?
 
Ik ben belastingadviseur en adviseer voornamelijk medici: huisartsen, tandartsen, medisch specialisten etc. Ik doe dit al vanaf 1987 na mijn opleiding HEAO. Ik ben in loondienst van het bedrijf Noord Negentig (ook in Groningen), maar kan mijn werk eigenlijk behoorlijk zelfstandig invullen.
 
3)       Hoe ben je er toe gekomen om te gaan sjoelen?
 
Mijn eerste toernooi was in 1976 in Groningen; Swier Copinga vroeg mij destijds om eens een keer mee te gaan. Hij, bij velen nog wel bekend, was ongeveer 2 jaar daarvoor al begonnen. Later ging ik vooral met Ron Swiersema naar de wedstrijden. Zowel Ron als Swier zijn familie van elkaar maar ook van mij.
Ik speel nog altijd om te presteren, maar het sociale aspect heeft de doorslag gegeven om er toch niet een keer mee te stoppen. Grootste successen: 2x kampioen Jeugd, 3e bij de heren in het jaar waarin Piet Groenendijk en Deen Broos (in Harderwijk) een barrage moesten sjoelen om de titel (ik had 1 punt minder), 1x koppelkampioen van Nederland (met Nelly Eekhof) en vele teamkampioenschappen (1x met Groningen, alle andere met Ter Apel).
Ik ben ooit begonnen bij SV Hoogkerk, vervolgens SV Groningen en nu kom ik al vele jaren uit voor Ter Apel. Voor de trainingsavonden ga ik naar de Drachtster SV. Ben bovendien ook nog lid van DSV Hude in Duitsland en dus speel ik ook regelmatig in Duitsland, waar nog de sfeer is van de beginjaren in Nederland!
 
4)       Buiten het sjoelen heb je dan nog andere hobby’s?
 
Het gezin natuurlijk, maar verder vooral sport. Mag er graag naar kijken, heb al 30 jaar een seizoenkaart van FC Groningen. Naast voetbal vooral schaatsen en andere wintersporten (biathlon!). Verder ben ik nog lid van een sportschool (vooral spinning) en van een Loopgroep.
Doe ook nog wel eens mee aan “loopjes”, zoals bijvoorbeeld de 4 Mijl van Groningen met 17.500 deelnemers. Ook bij de Loopgroep is het sociale aspect zeer belangrijk!
 
5)       Hou je van muziek?
 
Ook! Zeer brede smaak: top 40 (zowel van nu als vroeger).
Eigenlijk alles wat lekker in het gehoor ligt.
Maar geen echt uitgesproken favoriet. Alleen geen klassiek.
Kan zelf trouwens geen noot spelen en mijn zingen schijnt ook niet geweldig te zijn. 
Ben vroeger nog wel op dansles geweest.
 
6)       Wat vind je van het hedendaagse leven?
 
Politiek interesseert me alleen enigszins vanwege m’n werk. Verder zijn het alleen maar lui die voor de verkiezingen weer van alles beloven waar toch niks van terecht komt. En de middenklasse moet het toch altijd ontgelden. Politici zitten er alleen maar voor eigen eer en glorie.
 
7)       Ga je wel eens op vakantie?
 
Meestal 2 x per jaar. In het voorjaar naar België of Duitsland. Vaak Center Parcs of iets dergelijks vanwege de voorzieningen (zwembad!). Laatste jaren de zomervakantie vanwege de leeftijd van de kinderen veelal in Nederland. Afgelopen jaar voor het eerst weer naar Oostenrijk geweest. Vanwege de schoonheid van de natuur, de taal die ik redelijk spreek en toch ook het meestal redelijk goede weer hebben de Alpenlanden Oostenrijk en Zwitserland altijd mijn voorkeur gehad. Maar we zijn ook wel eens naar Spanje en Kreta geweest.
Ook gaan we regelmatig een dagje winkelen in Duitsland en dan heb ik eigenlijk ook een soort
vakantiegevoel.
 
8)       Als je een grote prijs zou winnen, wat zou je daar mee gaan doen?
 
Onmiddellijk stoppen met werken! Ik heb helemaal geen hekel aan mijn werk, maar alleen nog nog leukere dingen alle dagen doen….tsja die verleiding kan ik echt niet weerstaan.
 
 
9)       Als je op de plek zou zitten van de koningin, wat zou je doelstelling zijn!
 
Ik zou het echt niet weten. Zou ze het zelf wel weten?
 
10)   Hou je van humor?
 
Ja, maar niets specifiek. Kan een leuke mop zijn of een grappig voorval.
 
11)   Tenslotte,heb jezelf nog iets toe te voegen wat hier niet gevraagd is en dat je kwijt wilt?
 
In ieder geval tot ziens tot 16 februari 2008 in Kudelstaart!
Kan iemand van sjoelclub Aalsmeer eens nakijken hoe vaak ik dit koppeltoernooi inmiddels heb bezocht? En volgens mij zelfs zonder maar 1 jaar onderbreking!     
 
Harm Zoutman