Mirjam van den Berg

1)  Vertel wie je bent en wat je kwijt wilt van je zelf en je familie!            

Ik ben  op 28 juli 1969 in Aalsmeer geboren als Mirjam Elisabeth Koehler en ben dus 40 jaar. Waarschijnlijk ben ik één van de jongsten van de sjoelclub! Mijn man heet Jan van den Berg en in november 2005 zijn we getrouwd. We hebben 1 zoon, Remy,  die in februari 2008 geboren is. Daarnaast hebben we een rode kater, Elmo, die net 1 jaar oud is. Ik ben de oudste van 3 zussen en de trotse tante van 2 nichtjes en 3 neefjes (mijn zus Sandra is volgende week uitgerekend, dus de stand kan nog in evenwicht komen!).

2)  Heb je een baan?              

Ik werk (tot eind 2010) bij de VVV/ANWB in Aalsmeer. Daarna is de toekomst nog onzeker. Na de middelbare school (HWC in Amstelveen), heb ik een toeristische opleiding gevolgd in Amsterdam. Er was 20 jaar geleden weinig werk in het toerisme en daardoor ben ik op de bloemenveiling beland. Tot medio 2007 heb ik bij diverse exporteurs gewerkt als administratief medewerkster o.a. Holland Bloemen Export, OZ Export en Peters Plantenexport. Met een vader als kweker toch een beetje terug naar de bron.

3) Hoe ben je er toe gekomen om te gaan sjoelen?              

Na mijn bevalling wilde ik weer zelf iets gaan doen in clubverband, maar niet in het weekend. Sjoelen hebben we vroeger thuis wel vaak gedaan met de feestdagen en dat vond ik erg leuk. Dus toen ik in de gemeentegids van Aalsmeer keek, welke clubs er allemaal zijn, kwam ik uit op de sjoelclub. En vanaf het begin is het me prima bevallen. Ook omdat het maar 1 x per 2 weken is, vind ik een uitkomst.

4) Wel eens prijzen gewonnen?              

Met sjoelen dit jaar de Runner-up cup, verder nog niet. Ik vind het wel een uitdaging om voor mezelf een doel te stellen, bv. het verbeteren van m’n persoonlijke record of een keer alle 20 bakken boven de 100 punten. Maar ik doe het vooral voor de gezelligheid. Met voetbal ben ik ook nooit kampioen geworden, wel een aantal keer 2e. Met schaatsen (van mijn 10e t/m 20e jaar gedaan) won ik vrijwel alles, maar dat kwam omdat ik het enige meisje was in mijn leeftijdscategorie!

5)  Buiten het sjoelen heb je dan nog andere hobby’s?               

Ik ben actief als wedstrijdsecretaris/coördinator en toernooiorganisator bij de dames/meisjesafdeling van v.v. AmstelveenHeemraad. Hier heb ik zelf vanaf mijn 20e 10 jaar gespeeld (in het tweede team en als 12e vrouw bij het eerste). Sindsdien ben ik blijven hangen als commissielid en dat is erg leuk om te doen.

Daarnaast houd ik erg van lezen (boeken, kranten, tijdschriften, maakt niet uit), kijk ik graag naar schaatsen en voetbal op tv, computer ik wat, fotograferen (nu vooral mijn zoon Remy!), zwemmen en fietsen met het gezin, dagje sauna en nog veel meer leuke dingen. Vroeger ging ik ook regelmatig kijken bij Fiqas Aalsmeer (handbal), maar dat schiet er de laatste jaren wat bij in.

6) Hou je van muziek?               

Zelf ben ik niet muzikaal, mijn jongste zus wel, die zingt bij Davanti. Muziek luisteren doe ik tegenwoordig meestal in de auto. Nederlandstalig geniet mijn voorkeur, zoals Marco Borsato, Bløf, Nick & Simon. Vroeger was ik fan van Luv’ en heb daar leuke vriendschappen aan overgehouden met een aantal fans, waarvan de vriendschap met Martin al bijna 25 jaar een feit is.

7) Ga je wel eens op vakantie?              

Ja, even lekker erop uit! De laatste paar jaar met Remy in Nederland, dit jaar voor het eerst naar het buitenland (Duitsland). Ik zou graag nog eens naar Canada gaan en Noorwegen is mijn favoriete land, maar dat is nu nog iets te ver rijden. Ook een aantal steden in Europa staan nog hoog op mijn verlanglijstje, o.a. Barcelona, Rome en Londen.

8) Als je een grote prijs zou winnen, wat zou je daar mee gaan doen?               

Ik zou een keer extra op vakantie gaan, een nieuwe inrichting voor de woonkamer en nog wat verdelen onder mijn familie of leuke dingen met hen doen. Misschien wat nieuwe dingen voor Remy kopen, nu krijg ik heel veel (nog bruikbare) spullen van mijn zus. Maar ik vind andere dingen belangrijker dan geld, gezondheid voorop. Vorig jaar september is mijn schoonzusje Paula op 34-jarige leeftijd overleden aan borstkanker, dat zet je wel weer met beide benen op de grond.

9) Als je op de plek zou zitten van de koningin, wat zou je doelstelling zijn!                

Ik ben blij dat ik niet op haar plek zit. Elke dag op en top gekleed gaan, iedereen let op je, nee, doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg! Ik vind wel dat de rijken in de samenleving met minder toekunnen en de (eerlijke) armen die er net zo hard (of nog harder) voor werken meer loon mogen hebben. Maar koningshuis en politiek is niet mijn ding. Veel beloven en als het er op aankomt, komt er niets van terecht.

10) Tenslotte,heb jezelf nog iets toe te voegen wat hier niet gevraagd is en dat je kwijt wilt?           

Ik wens iedereen een fijne vakantie en WK voetbal toe en tot ziens in september!

Dan sjoel ik nog steeds in de F-klasse, met allemaal dames dit seizoen.

Mirjam van den Berg