Wijnand Springin'tveld wint de hoofdprijs op de kien avond van Stichting Supporting Kudelstaart.

5 leden van sjoelclub Aalsmeer, Elisa de Jong, Petra Houweling, Maria Baggen, Mirjam van de Berg en Wijnand Springin'tveld gingen kienen voor de club. Daarbij waren ook Mieke van de Ploeg (vriendin Elisa) en Ricky Buskermolen (zus van Wijnand) die ook speelden voor sjoelclub Aalsmeer.

Je kon een boekje kopen (6 kien ronden met 8 prijzen) van 20 euro. Van die 20 euro was 15 euro voor de club waar jij je voor had aangemeld. Ook kon je een kaartje kopen voor de hoofdronde van het kienen aan het einde van de avond. Deze koste 5 euro en ook daarvan ging er geld naar de verenigingen.

Er werden 3 rondes voor de pauze en 3 rondes na pauze gespeeld.

Natuurlijk een mooi initiatief om je club te financieel een beetje te helpen. Er waren ongeveer 80 mensen die hieraan deelnamen dus een volle en gezellige boel. Tijdens de gewone kien rondes had van ons groepje Petra als eerste kien, maar er waren er meerdere voor de laatste prijzen. Wie buiten de prijzen viel door loting, er werden kaarten getrokken, kreeg je een consumptiebon voor 1 consumptie. Een consumptiebon was de prooi van Petra. Daarna viel Mirjam in de prijzen en won een toilet tas. De volgende gelukkige was Wijnand hij won een waterpistool. Mieke viel ook nog 2x in de prijzen, maar ik weet niet meer wat dat was. Elisa won een Ravensburger puzzel van 500 stukjes..

Na de 6 rondes van het boekje gingen we weer de pauze in om daarna de hoofdronde te spelen. De hoofdronde waar maar 1 prijs in gewonnen kon worden, dus een zeer kleine kans om in de prijzen te vallen. Dat ik uiteindelijk de gelukkige was die alleen kien had was een wonder. De eerste 8 getallen gingen voorbij en nog steeds geen kruisje op mijn kien lot. Maar ineens ging het snel tot het laatste getal dat duurde nog 3 getallen, maar daarna was het raak. Een reischeque van 250 euro.

Al met al een gezellige avond, en een mooi bedrag van 131 euro voor ons onze club. Zeker voor volgend jaar weer op herhaling. Zelf ben ik niet zo van het kienen , maar daar gaat niet om. Voor sjoelclub Aalsmeer daar gaat het om!

De foto met de SSK vlag erbij.

Kienen in hevige concentratie.

Kienen op een wat ontspannende manier.

De zeven kieners die hun beste beentje voorzette voor de sjoelclub, Maria Baggen, Mirjam van den Berg, Ricky Buskermolen, Wijnand Springin'tveld, Elisa de Jong, Petra Houweling en Mieke van de Ploeg.