Henny van Breukelen

1) Vertel wie je bent!

Ik ben Henny van Breukelen Mosman, ik ben geboren 10 Februari 1942 in Amsterdam, waar ik nog steeds woon met mijn man Wim. Ik ben ruim 43 jaar getrouwd.

Ik heb twee jongens (nou ja jongens) meer mannen en twee schoondochters en vijf kleinkinderen, waarvan dit de jongste is, alleen is hij nu al 3 jaar.

2) Hoe ben je ertoe gekomen om te gaan sjoelen?

In 1982 via een stukje in de krant van sjoelvereniging Osdorp nu EASV in Amsterdam. Ik speel interclub, en regio wedstrijden, koppelsjoelen samen met Wim, en sinds dit jaar doe ik ook weer bekerwedstrijden. Ik ben met de bekerwedstrijd van 21 November 3e geworden. Nu speel ik al weer een jaar of tien bij sjoelvereniging Zaanstad tot volle tevredenheid.

3) Buiten het sjoelen heb je dan nog andere hobby’s?

Ja, ik ben dol op koken, kan het ook goed al zeg ik het zelf en anderen, ik wandel graag alleen kan ik dat momenteel even niet zo goed, maar ik hoop dat het wel weer goed komt, lezen doe ik ook erg graag, en dan tuinieren op mijn balkon van 8 meter breed en 1.65 diep met heel veel planten. Ik heb ruim honderd planten binnen en buiten samen.

4) Hou je van muziek?

a) Ja van heel veel soorten muziek, van zwaar klassiek tot pop en rap maakt mij niet uit.

Het maakt wel uit in wat voor een stemming ik ben.

b) Ik ben zelf niet muzikaal, heb als kind heel goed kunnen zingen maar nadat ik mijn stembanden gescheurd had heb ik nooit een noot meer kunnen zingen, ik heb gewoon geen stem meer daarvoor.

c) Ja ik heb dansles gehad, heb zelfs op wedstrijddansen gezeten met een vaste danspartner, maar Wim vond dat maar niets dus ben ik er mee opgehouden, dat was 44 jaar geleden nog zo.

5) Wat vind je van het hedendaagse leven?

Ach wat zal ik daar over zeggen ik zeg maar niets.

6) ga je wel eens op vakantie?

Jawel, door omstandigheden even een paar jaar niet, alleen steeds een paar dagen, maar ik wil van de zomer wel weer eens lekker naar een mooi en warm land. Misschien wel naar Griekenland.

7) Als je een grote prijs zou winnen,wat zou je daar mee gaan doen?

ALS!!!!!!!!! geen flauw idee ik win zelden iets, laat staan een grote prijs kan mij niet voorstellen.

8) Hou je van humor?

Ik hou wel van humor maar niet van alles, cabaret wel maar niet van iedereen, toneel is meestal wel mooi,

Musical heel erg maar ook weer niet alles, blijspel zeker niet. Ik ga vrij selectief te werk wat ik wel, en niet wil zien of horen, of ik ben gewoon een lastig mens.

9)Tenslotte,heb jezelf nog iets toe te voegen wat hier niet gevraagd is en wat je kwijt wilt?

Nee ik vond het leuk om te doen.

Groetjes Henny van Breukelen Mosman