Carolien Krommenhoek

1) Vertel wie je bent en wat je kwijt wilt van je zelf en je familie!
Mijn naam is Carolien Krommenhoek en ben geboren op 9-12-1975 te Beverwijk. Kom uit een gezin van 4 kinderen. Na mijn mbo diploma ben ik verhuist naar Rotterdam om daar te werken voor het Leger des Heils Maatschappelijk Centrum, heb daar zo’n 5,5 jaar op diverse locaties gewerkt.
Locaties zoals dag en nacht opvang voor drugsverslaafden,en oudere zwervers, nachtopvang voor prostituees, en vrouwenopvang tieneropvang met en zonder kinderen. Ik heb in 1996 mijn moeder op 46 jarige leeftijd verloren aan kanker, ik was toen zelf 20 jaar. Tijdens deze heftige periode ben ik toen opgevangen door Anneke en Arie van den Heuvel, daar heb ik een jaartje gewoond en ben in 1997 weer zelfstandig gaan wonen. Beschouw hun ook als mijn familie.
Vanuit het werken in Rotterdam heb ik overplaatsing gevraagd naar Haarlem om dichter bij huis te gaan werken. Jaartje later de hele andere kant opgegaan, ik werk sinds 2002 bij het RIBW K/AM
 ( www.ribw-kam.nl ), alwaar ik nu bijna 7 jaar met plezier werk, de cliënten zijn van (ex)psychiatrische afkomst, te denken valt aan, schizofrenie, autisme, bordeline, en andere persoonlijke/angststoornissen. In deze jaren heb ik mijn HBO maatschappelijk werk diploma behaald en nu hoop ik in februari 2009 te kunnen beginnen met mijn HBO management opleiding, deze duurt 2 jaar waarmee ik in functie hogerop kan groeien.
Na het overlijden van mijn moeder heb ik het contact herstelt met mijn vader, en dat is echt geweldig.
Het contact met mijn oudere broer, en broertje en zusje lopen inmiddels ook weer prettiger.
Hierin wil ik niet te veel over kwijt, het enige wat ik erover wil en kan zeggen is dat deze contacten van waarde zijn, ook al is er in de afgelopen jaren heel wat gebeurd.
 
2) Hoe ben je er toe gekomen om te gaan sjoelen?
 
In de periode dat ik nog thuis woonde, kende ik Anneke van den Heuvel al, zij sprak vaak over het sjoelen en ja ik dacht net als anderen “sjoelen???”. Ik ben toen een keer vrijblijvend komen kijken en heb een potje meegedaan. Alwaar ik snel de smaak te pakken kreeg en me in 1992 als lid aanmeldde bij sjoelvereniging de sjoelschijf te beverwijk. Alwaar ik nog steeds sjoel en diverse functies heb vervuld en nog steeds vervul.
Het wedstrijd sjoelen schiet er vaak bij in, dan spreek ik over de uitwedstrijden, ik werk onregelmatig en kan niet altijd vrij nemen. En soms heb ik ook gewoon even geen zin. Belangrijkste vind ik de afdelingswedstrijden zowel individueel als de teams. Het plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen is toch iets wat je moet behalen. Al is het alleen al de sfeer en dat je behoort bij de beste in jouw klasse.
Het mooiste wat ik heb gewonnen was, een prijs met teamsjoelen toen mijn moeder net in het ziekenhuis lag. Trost liet mijn prijs zien, en ze vond het geweldig.
Mijn hoogste behaalde prijs is tijdens de afdelingswedstrijd die ik nipt hebt verloren door mijn clubgenoot Anneke van den Heuvel. Ik behaalde de 2 plaats.
Mijn hoogste ranking in Barneveld was 8e plaats. Dit heb ik verder nog niet geëvenaard.
 
Eenmaal de smaak te hebben gepakt met het sjoelen was mijn grootste wens om Anneke een keer te verslaan, die dag zal ik niet meer vergeten, we zijn erg gewaagd aan elkaar.
 
3) Buiten het sjoelen heb je dan nog andere hobby’s?
 
Naast het sjoelen en mijn 36e urige werkweek hou ik me bezig met computeren, nee, geen spelletjes spelen maar computer helpdesk uithangen door repareren, software opnieuw instaleren, surfen op internet, heb een hyves profiel en chat op msn.
Voor het sjoelen gebruik ik ook de computer, doe zelf het secretariaat dus hoop werk te verstouwen.
Hou niet erg van lezen, heb wel periodes dat ik veel lees en dan lees ik vooral psychologische thrillers.
Psychologie is een vak wat mij erg interesseert en me graag in verdiep.
 
4) Hou je van muziek?
 
Mijn grootse fan heb ik 2003 live in Las Vegas in USA mogen zien namelijk Celine Dion.
Heb vrijwel alle cd’s en dvd’s, op de Franstalige na want dat versta ik toch niet.
Nederlandse muziek vind ik ook wel mooi zoals Marco Borsato.
 
Ik zelf ben erg muziekaal, heb bij het Leger des Heils in het muziekkorps gezeten, ik speelde daar de bariton en 2e cornet. Elk jaar was er muziekkamp, en ook elk jaar was het dan een groot feest.
Dit eindigde altijd in Barneveld alwaar de NK individueel wordt gehouden met een groot muziekevenement. Tijdens het kamp leerde we dan muziekstukken, en kregen theorielessen, daarnaast deed ik ook mee met zanggroep en de tamboerijngroep.
Kortom drukke week met een slot festijn waarin we alles ten gehore brachten wat we in de afgelopen week hadden geleerd.
 
Dansen, nee heb geen danslessen gehad, het geld hadden we er toen niet voor, maar vond het ook niet zo erg. Gezien mijn gevoel van ritme weet ik altijd wel een pasje mee te swingen.
Leergierig ben ik wel, dus probeer altijd wel mee te dansen.
Hooguit als ik nog eens een keer ga trouwen dat ik wat lessen zal nemen.
 
 
5) Wat vind je van het hedendaagse leven?
 
Het hedendaagse leven……………. De maatschappij is keihard, je moet jezelf rustig houden en nergens mee bemoeien. Mensen zijn egoïstischer geworden, hebben geen gevoel, geen respect meer voor anderen. Het is ikke,  ikke,  ikke en de rest…….. vul zelf maar in.
Politiek, volg ik via het nieuws maar ook hier word ik zelf niet vrolijker van, denk wel eens hoe zal het leven er voor mij uit zien als ik 65 jaar ben. Wie vult mijn zakken met geld om me nog staande te houden. Zoals ik nu keihard werk om te zorgen dat AOW’ers geld krijgen, bij wijze van. Want ik realiseer dat ik wellicht mensen tegen het verkeerde been aanschop maar ik weet dat iedereen zo zijn of haar eigen kruis te dragen heeft, en keihard heeft gewerkt. Het leven van toen en van nu is niet te vergelijken.
 
De jeugd heeft de toekomst is mij altijd gezegd, en ja het is ook zo, MAAR, de jeugd verknald en vergalt het voor velen, als je ziet hoe ze zich gedragen, lopen met wapens op zak, steken of schieten iemand gewoon maar dood, alsof het een spel is.
Milieu, verkeer, ach ik kan er veel over zeggen, maar het zal steeds moeilijker worden om te kunnen leven. Leven, je verplaatsen, wat is goed en wat is niet goed.
Ik probeer te genieten van elke dag die ik mag beleven, met mijn vrienden kennissen en familie om me heen want dat is tenslotte hetgeen waar ik me goed bij voel.
Ik heb een woning, een auto, goede voltooide opleiding gevolgd wat resulteert in een leuke goed betaalde baan. Ik kan gaan en staan waar ik wil. Heb nog altijd wensen maar dat houdt me op de been of ze nu uitkomen of niet.
 
 
6) Ga je wel eens op vakantie?
 
Ik ga wel eens op vakantie, ben in Spanje, Frankrijk, België, Duitsland, Zweden, Engeland, Kreta en Amerika geweest. De volgende reis staat gepland, we gaan naar Turkije.
Vele jaren wegens financiële omstandigheden ben ik niet op vakantie geweest, nu ik alleen ben, en kijk om me heen, merk ik dat je vakantie nodig hebt. Lekker weg uit dit landje, alles thuis laten en genieten van de andere wereld, wereld van even niets doen, geen rekeningen die betaald moeten worden of klaar moet staan voor die ander, nee alles heerlijk voor jezelf genieten en nog eens genieten.
 
7) Als je een grote prijs zou winnen, wat zou je daar mee gaan doen?
 
Ik wacht nog steeds op die ene grote prijs, maar geld maakt mij niet gelukkig, het is wel handig als je het hebt. Ik heb natuurlijk ook wensen en gedachtes wat ik zou doen met een miljoen.
Ik zou eerst andere mensen helpen, mensen die direct naast mij staan die om mij geven en waar ik om geef, want mij maakt het pas gelukkig als ik anderen kan helpen.
Zou zelf dan een dubbele reis maken, heerlijk genieten om even bijvoorbeeld niet te werken, maar heerlijk te relaxen en de tijd vergeten.
Deel dingen afbetalen waar ik nu maandelijks voor werk en een deel op de spaar zetten.
En wellicht nieuwe spullen kopen.
 
8) Hou je van humor?
 
Naast het feit dat het leven serieus is en kan zijn, hoort er voor mij ook humor bij.
Zonder humor kan je het leven niet relativeren.
Hou van cabaret, o.a. Tineke schouten, daar kan ik vreselijk om gieren.
Ga soms naar een musical, ben onder andere naar miss Saigon, Phantom of the Opera, Jesus Christ Superstar, Mamma Mia geweest.
 
9) Tenslotte,heb jezelf nog iets toe te voegen wat hier niet gevraagd is en dat je kwijt wilt?
 
Ik sjoel nu zo’n 17 jaar, en ervaar zelf hoe belangrijk sociale contacten zijn.
Het is altijd fijn om andere sjoelers te ontmoeten.
Alleen de laatste jaren worden er zoveel regels en veranderingen doorgevoerd dat het sjoelen mij tegen begint te staan.
Bijvoorbeeld topsport en breedtesport, ga toch weg, de verdeling van de klassen zeggen al genoeg.
Ben zelf begonnen in de dames D, en zit nu in de dames A.
Een prestatie op zich maar dat haalt niet weg dat ik vind dat sjoelers in de G,H, I klassen ook toppers zijn.
Het is happening voor allen, die er plezier in hebben, die komen om te winnen of weer naar huis gaan als terechte verliezers.
 
Momenteel wil het sjoelen niet zo goed gaan als anders, kamp nu zo 2 jaar als het er nu geen 3 zijn, met chronische rugklachten. Iets waar je mij weinig over hoort zeggen, want iedereen mankeert wel wat, ook al zien we het aan de buitenkant niet.
Het belemmert mijn spel, ben niet meer zo fanatiek als voorheen.
Ik kom, om te spelen en het beste in mij te geven, maar helaas met weinig resultaat, maar ik heb weer anderen mogen ontmoeten, kunnen lachen, gieren en gezelligheid maken. Ben een dagje uit het alledaagse gebeuren dat is het voornaamste doel.
 
 
Carolien Krommenhoek